Salade Evelien

Salade Evelien
Nodig
  • 2 sinaasappels
  • 1 bakje granaatappelpitjes
  • iets meer dan een half bakje aardbeien
  • een handvol muntblaadjes (aan een plantje in een potje of in een verpakking met een paar takjes in de koeling)
  • 1 theelepel citroensap (van een losse citroen of sap uit een flesje)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Bereiding
  1. Pel de sinaasappelen en verdeel ze in partjes (eventueel kun je de partjes nog een keer doorsnijden)
  2. Snijd de aardbeien elk in vier stukjes (vierendelen)
  3. Hussel de sinaasappelpartjes, de aarbeien en de granaatappelpitjes door elkaar
  4. Meng in een schaaltje het citroensap en de basterdsuiker doorelkaar en roer dit vervolgens door het fruit
  5. Haal de blaadjes munt van de takjes af en verdeel ze door je salade
Van Carla voor Evelien

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021