Schnitzel paneren en bakken

Schnitzel paneren en bakken
Nodig
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels (of kalfsschnitzel)
  • halve citroen (Of een flesje met citroensap. Bij de supermarkt heb je kleine flesjes met citroensap of limoensap).
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 ei (maat M)
  • 100 gram paneermeel
  • 50 mililiter olijfolie
  • klontje ongezouten roomboter
  • 3 borden (voor het paneren)
Bereiding:
  1. Leg de schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een deegroller voorzichtig op te slaan. Knijp wat citroen uit boven de schnitzels (van een verse citroen of uit een flesje citroensap. Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.
  2. Strooi de bloem op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren met een vork los en strooi paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels één voor één éérst door de bloem, wentel ze daarna door het ei. Druk ze vervolgens aan beide kanten in de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf. Leg de schnitzels op een schaal.
  3. Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Leg de schnitzels in een pan en bak de onderkant in 3-4 min. knapperig bruin. Keer voorzichtig en bak ook de andere kant in 3-4 min. goudbruin. Leg de schnitzels op de borden en serveer ze met je groenten en aardappelen.
Tip: Leg een plakje citroen met wat peterselie op de schnitzels

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021