Sinterklaasmuffins met pepernoten

Sinterklaasmuffins met pepernoten
Nodig
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder (in een verpakking van 5 zakjes bij de bakspullen)
  • 250 mililiter slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden (in een potje van Verstegen)
  • 1 theelepel kaneel (in een zakje)
  • 125 gram pepernoten
  • Muffinbakvorm
  • Muffinpapiertjes
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe de slagroom in een kom samen met de suiker.
  • Mix met de mixer kort door elkaar.
  • Doe de eieren erbij en mix die er ook door samen met de speculaaskruiden en kaneel.
  • Zeef het bakmeel en bakpoeder boven de kom en spatel het er kort door tot je een mooi mengsel krijgt. Spatelen doe je met een lepel, niet met de mixer. Je roert het er als het ware rustig doorheen.
  • Hak de pepernoten fijn of doe ze in een afgesloten plastic zakje en sla ze fijn zodat ze verkruimelen. Er mogen best nog wat grovere stukjes tussen zitten. Bewaar er ook een paar heel, voor de garnering.
  • Schep ongeveer tweederde van de stukjes pepernoten door het beslag.
  • Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Verdeel de rest van de pepernoten erover. (Of gebruik je siliconenmuffinvormpjes, dan heb je ook geen muffinpapiertjes nodig en geen bakvorm. Je muffins komen dan ‘kaal’ in een trommel of bakje straks. Muffinpapiertjes zijn vooral om de muffins goed uit de bakvorm te krijgen en ze staan leuk om je muffins heen in de trommel of bakje).
  • Bak de Sinterklaasmuffins ongeveer 25 minuten in de oven (Ga na 20 minuten even kijken of het in jouw oven misschien al klaar is).
  • Laat afkoelen.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021