Grapefruit sladressing zonder azijn of yoghurt

Grapefruit sladressing zonder azijn of yoghurt
Nodig

1,5 theelepel olijfolie (voor het fruiten van de sjalotjes) (Fruiten betekent ‘aanbakken’ in de koekenpan)
2 kleine sjalotjes (een sjalotje is een kleinere soort ui)
2 grapefruits
2 eetlepels verse koriander
2 theelepels kokosbloesem suiker (kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de nectar van de bloemen van de kokospalm. Je koopt het in de supermarkt)
2 eetlepels olijfolie
peper en zout (van elk een snufje. Beter later meer erbij doen dan dat je teveel gebruikt want eruit halen kan niet meer).

Bereiding
  1. Pers de grapefruits uit voor het sap
  2. Fruit de sjalotjes aan met olijfolie (1,5 theelepel ongeveer) in een koekenpan
  3. Voeg vervolgens het grapefruitsap toe en laat dit ongeveer 5 minuten koken
  4. Doe het mengseltje samen met de overige ingrediënten in de blender en blend door elkaar.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021