Nodig
Voor 2 personen
- 1 pak spaghetti
- zout
- olijfolie
Bereiding
Blok toevoegen
- Reken 75 à 100 gram spaghetti per persoon
- Breng in een ruime pan per 100 gram spaghetti 1 liter water aan de kook.
- Zet de spaghetti rechtop in de pan (de spaghetti zal steeds verder in het water zakken), voeg wat zout toe.
- Breng het water onder af en toe roeren opnieuw aan de kook.
- Kook de spaghetti in 7 minuten gaar (al dente, dat betekent niet te zacht, voorkom altijd dat je papperige spaghetti krijgt, al is je saus nog zo lekker, papperige spaghetti verpest je gerecht).
- Houd voor iets zachtere spaghetti 2 minuten langere kooktijd aan, maar ook hier, voorkom dat de spaghetti te zacht wordt.
- Giet de spaghetti af in een vergiet en roer er wat olijfolie doorheen. Olijfolie voorkomt dat de spaghetti gaat plakken.