Spaghetti koken

Spaghetti koken
Nodig

Voor 2 personen

  • 1 pak spaghetti
  • zout
  • olijfolie
Bereiding

Blok toevoegen

  • Reken 75 à 100 gram spaghetti per persoon
  • Breng in een ruime pan per 100 gram spaghetti 1 liter water aan de kook.
  • Zet de spaghetti rechtop in de pan (de spaghetti zal steeds verder in het water zakken), voeg wat zout toe. 
  • Breng het water onder af en toe roeren opnieuw aan de kook.
  • Kook de spaghetti in 7 minuten gaar (al dente, dat betekent niet te zacht, voorkom altijd dat je papperige spaghetti krijgt, al is je saus nog zo lekker, papperige spaghetti verpest je gerecht).
  • Houd voor iets zachtere spaghetti 2 minuten langere kooktijd aan, maar ook hier, voorkom dat de spaghetti te zacht wordt.
  • Giet de spaghetti af in een vergiet en roer er wat olijfolie doorheen. Olijfolie voorkomt dat de spaghetti gaat plakken.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021