Spitskool roerbakken

Spitskool roerbakken
Het is lekkerder om spitskool te roerbakken
in plaats van te koken. 
Ook behoud je zo meer vitaminen. 
In spitskool zit veel vitamine-C.
Nodig:
  • 400 gram spitskool (gesneden in een zak) of een losse kool
  • kerriepoeder of paprikapoeder
  • boter (als je de kool gaat roerbakken)

Bereiding
  1. Als je een losse kool hebt gekocht snijd hem dan eerst in zessen, haal de harde stukken van de stronk er af en snijd de stukken dan in reepjes
  2. Doe een beetje olijfolie in een wokpan en roerbak de spitskool in ongeveer 5 tot 7 minuten gaar.
  3. Strooi er een afgestreken theelepel kerrie- of paprikapoeder door en roer dat door de kool.
  4. Maak nu een maizena-sausje voor door de kool.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021