Nodig
- 1,5 kilo aardappelen
- 800 gram spitskool, heel fijn gesneden. Je koopt de spitskool ‘gewoon’ in een zak, je hebt twee zakken van 400 gram nodig en het is al fijn gesneden).
- 2 rode puntpaprika’s. Puntpaprika’s hebben een puntige vorm, vandaar de naam, ze smaken iets zoeter dan gewone paparika’s.
- 1 ui
- Kruiden: zout, peper, kerriepoeder
- Slasaus naturel
Voorbereiding
- Schil de aardappelen. Snijd elke aardappel doormidden (dan worden ze gelijkmatiger gaar)
- Snijd de puntpaprika’s doormidden in de lengte, verwijden met een mesje de zaden en snijd de paprika’s nu in stukjes.
- Snipper de ui in kleine stukjes
Bereiding
- Doe de aardappelen in een pan in water. Je gebruikt zoveel water totdat de aardappelen net niet onder water staan (twee centimeter boven het water uit). Doe een mespunt zout in het water en zet het vuur aan.
- Pak nu een wok en doe daar wat boter of olijfolie in en zet het vuur eronder aan.
- Doe de stukjes ui erin en bak de ui even aan (ongeveer 3 minuten en blijf roeren)
- Voeg nu de paprikastukjes en de spitskool toe en wok tot het zacht is, dit gebeurt al vrij snel, zet dan het vuur uit.
- Als de aardappelen zacht genoeg zijn om te stampen. Dit test je door er met een vork in te prikken. Zo gauw dat makkelijk gaat giet je ze af en stamp je ze met de aardappelstamper.
- Voeg een klodder slasaus toe, een klein scheutje melk (ongeveer 100 mililiter) en roer totdat de stamppot de dikte heeft die je wilt (voeg als je het nog te droog vindt wat slasaus en melk toe)
- Voeg een mespunt zout toe, peper naar smaak en ongeveer 2 theelepels kerriepoeder, roer door elkaar (proef nu even of je nog wat meer zout of peper of kerriepoeder wilt toevoegen).
- Voeg nu de spitskool met de ui en de paprika toe en roer door elkaar.