Taco’s met groenten maken

Taco’s met groenten maken
Nodig
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klein blikje kidneybonen
  • 800 gram Mexicaanse roerbakgroente
  • 300 gram salsasaus mild (in een potje in de supermarkt, vaak bij de tacoschelpen)
  • 12 tacoschelpen
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 125 g crème fraîche (staat bij de slagroom in de koeling)
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan.
  3. Voeg de groenten toe en roerbak 4 minuten.
  4. Voeg de kidneybonen toe en roerbak kort mee.
  5. Voeg de saus toe en verwarm 2 minuten mee.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg die alvast op het aanrecht, je hebt de bakplaat straks nog even nodig.
  8. Pak het ovenrooster en hang de tacoschelpen naast elkaar aan het ovenrooster en verwarm ze 5 minuten. Zet het rooster in het midden van de oven.
  9. Neem de schelpen uit de oven en verhoog meteen de temperatuur van de lege oven naar 230°C.
  10. Verdeel het groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de geraspte kaas.
  11. Leg de gevulde taco’s nu op de bakplaat en zet ze nog 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Blijf in de gaten houden, misschien is jouw kaas wel met 3 minuten gesmoten, dit kan per oven verschillen.
  12. Serveer de taco’s met de crème fraîche. Die doe je op je bord met een lepeltje over je tacovulling.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021