Nodig
- 2 eetlepels olijfolie
- klein blikje kidneybonen
- 800 gram Mexicaanse roerbakgroente
- 300 gram salsasaus mild (in een potje in de supermarkt, vaak bij de tacoschelpen)
- 12 tacoschelpen
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 125 g crème fraîche (staat bij de slagroom in de koeling)
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan.
- Voeg de groenten toe en roerbak 4 minuten.
- Voeg de kidneybonen toe en roerbak kort mee.
- Voeg de saus toe en verwarm 2 minuten mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg die alvast op het aanrecht, je hebt de bakplaat straks nog even nodig.
- Pak het ovenrooster en hang de tacoschelpen naast elkaar aan het ovenrooster en verwarm ze 5 minuten. Zet het rooster in het midden van de oven.
- Neem de schelpen uit de oven en verhoog meteen de temperatuur van de lege oven naar 230°C.
- Verdeel het groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de geraspte kaas.
- Leg de gevulde taco’s nu op de bakplaat en zet ze nog 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Blijf in de gaten houden, misschien is jouw kaas wel met 3 minuten gesmoten, dit kan per oven verschillen.
- Serveer de taco’s met de crème fraîche. Die doe je op je bord met een lepeltje over je tacovulling.