Nodig
- 340 gram croissantdeeg (blik) (Danerolles croissants extra large)
- 4 romatomaten
- 1 grote ui
- 3 middelgrote eieren (met de M op de doos)
- zout en peper
- 125 gram crème fraîche
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 theelepel oregano
- 150 gram geraspte oude kaas
Welke vorm?
- Je hebt een quichevorm nodig van (Ø 24 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breek het blik croissantdeeg open, het bestaat uit deeg-driehoeken aan elkaar, die van elkaar gescheiden zijn door fijne perforatiegaatjes.
- Bekleed met croissantdeeg de bodem en zijkanten van de ingevette quichevorm. Deeg dat er aan de bovenkant uitsteekt afsnijden.
- Snijd de tomaten in plakken en verwijder de zaadjes (anders wordt de quiche te nat).
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Splits de eieren. (Tip: Eieren scheiden gaat bijzonder makkelijk met deze eierscheider).
- Klop met de mixer in een vetvrije kom de eiwitten en zout naar smaak tot stijve pieken. Zet de kom aan de kant.
- Klop de dooiers los met een garde.
- Voeg de crème fraîche bij de dooiers en klop erdoor. Roer er tijm, oregano, kaas, peper en zout door.
- Verdeel de tomatenplakjes en uiringen over de deegbodem.
- Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het crème fraîchemengsel en schenk dit over de tomaten en uien.
- Schuif de tomatenquiche in het midden van de oven en bak in 20-25 minuten gaar op 200 graden. Test na 20 minuten met een satéprikkertje of hij gaar is, als het satéprikkertje droog uit de quiche komt is hij klaar, als het prikkertje nog een beetje nat is moet je de quiche nog een paar minuten langer in de oven laten.
- Laat de quiche op een rooster afkoelen en snijd in punten.