Turkse herdersalade maken

Turkse herdersalade maken
Nodig
Bereiding
  1. Snijd de komkommer in blokjes
  2. Snijd de tomaten in blokjes en schraap de zaadjes er uit (anders wordt de salade te nat)
  3. Snijd de halve rode ui in korte reepjes
  4. Snijd de halve paprika in blokjes
  5. Hussel de gesneden ingrediënten door elkaar
  6. Voeg een scheut olijfolie en een scheut rode wijnazijn toe (ongeveer 3 eetlepels olie en 2 azijn, dan kijken of je meer nodig hebt)
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe
  8. Voeg 1 eetlepel citroensap toe
  9. Voeg een heel klein beetje chilipoeder toe (chilipoeder is scherp, begin met een mespuntje, dan proeven, en dan kan je altijd nog wat meer erbij doen als je het niet pittig genoeg vindt).
  10. Voeg witte kaasblokjes toe naar smaak (niet te veel, de kaasblokjes moeten niet overheersen).
  11. Roer voor het opdienen een klein beetje ijsbergsla door de salade. Als je dit eerder doet wordt de sla slap, het kan wel, maar lekkerder is het als de sla knapperig is.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021