Uien karameliseren

Uien karameliseren
Nodig
  • 6 grote uien
  • 375 ml water
  • 75 gram bruine suiker
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in grove halve ringen.
  2. Neem een sudderpan, verwarm de olie en verwarm de ui even kort tot ze glazig zijn. (Glazig is dat ze doorzichtig zijn, geen kleur hebben).
  3. Voeg de suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toe en breng het aan de kook.
  4. Zet de temperatuur laag en laat hetĀ 50 minuten pruttelen. Roer het af en toe door. De uien zijn klaar als ze zacht zijn en het vocht is verdampt.
  5. In de koelkast kun je de gekarameliseerde uien een week bewaren.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021