Verse boerenkoolstamppot

Verse boerenkoolstamppot
Nodig
  • 1 kilo kruimige aardappels (Je hebt speciale stamppot aardappelen, dit staat op de zak)
  • 800 gram gesneden boerenkool (bij de voorgesneden groenten in de koeling in een zak)
  • 100 ml melk
  • klontje roomboter
  • peper en zout en nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken
  2. Breng ze met weinig water aan de kook (Zie ook ‘Aardappelpuree maken’)
  3. Voeg zodra de aardappels 5 minuten koken de 800 gram gesneden boerenkool toe en kook het geheel samen in ongeveer 15 minuten gaar
  4. Giet de aardappels en boerenkool af, stoom de aardappels even droog (dit betekent: nog even op het fornuis laten staan op een lage temperatuur nadat je alles hetbt afgegoten, zo gaat het vocht nog wat meer uit de aardappels. Dit hoeft echt maar even)
  5. Stamp alles nu fijn met een pureestamper, roer er ongeveer 100 mililiter melk door totdat je stamppot de juiste dikte heeft.
  6. Breng de stamppot op smaak met een beetje peper, wat zout en wat nootmuskaat

Maak nu een lekker jus voor bij de stamppot en warm er een rookworst bij op. (Hoe moet ik jus maken?)

Wil je liever boerenkool uit een pot gebruiken dan maak je de aardappelpuree helemaal af, en pas daarna roer je de boerenkool erdoor, je warmt het vervolgens allemaal weer op. Vervolgens breng je alles op smaak met de peper, zout en nootmuskaat. Verse boerenkool is wel lekkerder.


Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021