Vissticks bakken zonder spatten

Vissticks bakken zonder spatten

Vaak gaat het nogal spetteren als je vissticks bakt in de koekenpan. Om dit te voorkomen kan je een beetje grof zout in je olie in de pan strooien en je zult zien dat vis en vlees veel minder zullen gaan spetteren.

Daarbij is het ook beter om de vissticks niet eerst te laten ontdooien voor je ze bakt, ze worden dan slap.

Erbij blijven en op tijd omdraaien is ook heel belangrijk.

Wist je trouwens dat je vissticks ook goed in de airfryer kan maken? Ze worden krokant, geen gespetter en er kan niets verkeerd gaan.

Hier de verschillende baktijden per methode:

Koekenpan:

Verwarm een beetje plantaardige olie in een pan, strooi wat zout in de olie om spetteren tegen te gaan. Bak de diepvries vissticks op matig vuur gedurende 8 minuten. Regelmatig omdraaien.

Oven:

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C, gas stand 5). Leg de diepvries vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Laat gedurende 15 minuten bakken. Draai ze om na 10 minuten.

Frituurpan:

Verwarm de frituurpan op 170°C. Bak de diepvries vissticks (maximaal 8 per keer) gedurende 4 minuten op 170°C. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.

Airfryer:

Leg de diepvries vissticks (maximaal 8 per keer) in de airfryer en bak gedurende 12 minuten op 180°C.


Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021