Witlof koken

Witlof koken

NODIG:

  • 4 stronken witlof
  • Zakje groentensaus of kaassaus van Knorr of Maggie of een huismerk

BEREIDING:

  • Trek de buitenste bladeren van de witlof en spoel deze kort af onder de kraan.
  • Snijd een plak van de bruine onderkant, de harde kern vanaf onderen en de groene punt aan de bovenkant weg.
  • Snijd de witlof in de lengte doormidden of snijd er in de lengte reepjes van.
  • Breng een pan water aan de kook en leg als het water aan de kook is de witlof erin.
  • Kook de witlof in 12 tot 15 minuten gaar.
  • Kan je met een vork gemakkelijk in de witlof prikken, dan kan je de witlof afgieten.
  • Maak nu het sausje.

OVER DE WITLOF:

Gebruik een zakje groentensaus of kaassaus en bereid volgens de aanwijzingen op het zakje.


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021