Worteltjes koken

Worteltjes koken

Voor 2 personen

Ingrediënten
  • 250 gram worteltjes (vers bosje of geschraapt en gesneden uit een zakje)
  • Snufje zout
  • Nootmuskaat
  • Boter
Bereiding
  1. Als je een vers bosje worteltjes hebt breek je het loof eraf en moet je de worteltjes schrapen om het vuil en de onregelmatigheden eraf te schrapen
  2. Snijd de worteltjes in stukjes
  3. Doe de worteltjes in een pan met water en een snufje zout tot de worteltjes net onder staan
  4. Kook ze in 10 à 20 minuten gaar
  5. Prik er met een vork in om te testen of ze gaar zijn, je moet makkelijk met de vork in een worteltje kunnen prikken
  6. Giet de worteltjes af, roer er wat roomboter door en bestrooi met een beetje nootmuskaat.
Tip: Het is lekker om bij worteltjes vissticks te serveren. Een beetje fijngesneden verse 
peterselie over de worteltjes strooien is ook lekker.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021