Zalmfilet bakken

Zalmfilet bakken

Een stukje zalmfilet bakken moet je heel precies doen. Zalmfilet is al van de huid ontdaan, dus is al gefileerd. Je moet tijdens het bakken voorkomen dat je zalm te rauw uit de pan komt, maar ook dat je de zalm te lang bakt omdat hij dan droog wordt, en dat is niet lekker.

Bak zalm altijd op een lage temperatuur. Zalm kan je ook in de oven doen, ook dan moet het op een lage temperatuur, (100 tot 120 graden). Door op een lage temperatuur te bakken kan de zalm niet te snel te gaar worden. Check of de zalm precies goed gaar is door een vork voorzichtig in het dikste deel te steken, of duw er zachtjes met je vinger op. Als de zalm bijna uit elkaar valt is het goed.

Smeer de moten zalm aan beide kanten in met een goede olijfolie, en eventueel kruiden voordat je de zalm in de pan doet

Nodig
  • 400 gram zalm (dat zijn 2 moten zalm, een gemiddele moot zalm is meestal 200 gram)
  • Olijfolie
  • Eventueel kruiden
Bereiding
  1. Plaats een grote koekenpan op het vuur en verhit de pan.
  2. Leg nu de zalmfilet in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoge temperatuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin gekleurd raakt.
  3. Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag de temperatuur.
  4. Bak deze kant gedurende een minuut of twee.
  5. Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is.

Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021