Zelf Mexicaanse Salsa maken

Zelf Mexicaanse Salsa maken
Nodig
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 el fijngesnipperde rode ui (Rode ui is een ander soort ui, je koopt ze in de supermarkt)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el fijngehakte groene (jalapeño)peper, zaadlijst verwijderd. Je koopt ze los in de supermarkt. LET OP: groene en rode (jalopeño pepers zijn erg heet, lees dit artikel over pepers eerst eens, en wat de verschillen en alternatieven zijn, zo weet je het beste wat voor jou het beste idee is voor in je recept).
  • 1 el limoensap (dit kan uit een flesje zijn)
  • 1 el fijngehakt koriander
  • (zee)zout, peper en suiker
Bereiding
  1. Snipper de ui.
  2. Pers de knoflook uit
  3. Snijd de peper in kleine stukjes, verwijder de zaadlijsten
  4. Knip de koriander klein met een kruidenschaar.
  5. Doe de tomatenblokjes in een kom en roer de overige ingrediënten erdoor.
  6. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en eventueel een snufje suiker.

Wil je de salsa fijner? Blend het dan even met de staafmixer.


Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021