Zuurkoolstamppot

Zuurkoolstamppot
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappelen (je hebt ook ‘stamppotaardappelen’ in de winkel, dit staat op de zak)
  • 4 kruidnagels
  • 500 gr zuurkool (vers of uit een pakje)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • melk
  • zout, peper, kerriepoeder
  • Klontje boter
  • Rookworst
Bereiding
  1. Doe de aardappels met water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe als het kookt en kook de aardappels in ca. 15 min gaar.
  2. Als je zuurkool wil met een iets zachtere smaak spoel dan de zuurkool in een vergiet kort om met koud water, het scherpe gaat dan van de zuurkool af.
  3. Verwarm in een pannetje de zuurkool samen met de kruidnagels. Gebruik je verse zuurkool verwarm het dan ongeveer 20 minuten, bij kant en klare gekookte zuurkool uit een pakje een paar minuten.
  4. Giet de aardappels af en stamp fijn. Maak de puree smeuïg met de boter en een scheut melk. Als de puree nog te droog is nog een scheutje melk toevoegen.
  5. Haal de kruidnagels uit de zuurkool en voeg de zuurkool toe aan de aardappelpuree en roer er doorheen.
  6. Breng op smaak met wat peper en zout en kerriepoeder
  7. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer bij de zuurkool.

Maak er jus bij (Hoe moet ik jus maken?)


Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021