Andijvie koken

Andijvie koken
Nodig
  • 1 stronk andijvie (andijvie slinkt dus de stronk mag groot zijn want eenmaal gekookt is het veel minder dan je denkt)
  • Maizena (voor het sausje)
    Melk (ook voor het sausje)
  • nootmuskaat (voor het sausje)
Bereiding
  • Breng een grote pan met daarin 2 à 3 centimeter water en een klein snufje zout aan de kook.
  • Als het water kookt voeg je de andijvie in porties toe (andijvie slinkt erg, dus na het toevoegen roer je even door voor je de volgende portie erbij stopt).
  • Als alle andijvie is doorgeroerd laat je de andijvie op een lager vuur verder koken.
  • Kook de andijvie in 8 à 10 minuten gaar, de tijd is vanaf het moment dat je de andijvie in de pan hebt gedaan.
  • Giet de andijvie af en maak nu het sausje.
Het sausje

Bij andijvie maak je een roomsausje. Dit sausje maak je zelf. Er zijn geen zakjes mix voor een andijviesausje.

  • Giet 100 ml melk in de steelpan.
  • Warm de melk op.
  • Doe 2 eetlepels koud water in een kommetje.
  • Los in dit kommetje 1 eetlepel maïzena op.
  • Roer het maïzena-papje door de warme melk.
  • Roer tot er een gebonden saus ontstaat.
  • Strooi er een beetje nootmuskaat over.
  • Roer het sausje door de andijvie.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021