Nodig
- 1 stronk andijvie (andijvie slinkt dus de stronk mag groot zijn want eenmaal gekookt is het veel minder dan je denkt)
- Maizena (voor het sausje)
Melk (ook voor het sausje) - nootmuskaat (voor het sausje)
Bereiding
- Breng een grote pan met daarin 2 à 3 centimeter water en een klein snufje zout aan de kook.
- Als het water kookt voeg je de andijvie in porties toe (andijvie slinkt erg, dus na het toevoegen roer je even door voor je de volgende portie erbij stopt).
- Als alle andijvie is doorgeroerd laat je de andijvie op een lager vuur verder koken.
- Kook de andijvie in 8 à 10 minuten gaar, de tijd is vanaf het moment dat je de andijvie in de pan hebt gedaan.
- Giet de andijvie af en maak nu het sausje.
Het sausje
Bij andijvie maak je een roomsausje. Dit sausje maak je zelf. Er zijn geen zakjes mix voor een andijviesausje.
- Giet 100 ml melk in de steelpan.
- Warm de melk op.
- Doe 2 eetlepels koud water in een kommetje.
- Los in dit kommetje 1 eetlepel maïzena op.
- Roer het maïzena-papje door de warme melk.
- Roer tot er een gebonden saus ontstaat.
- Strooi er een beetje nootmuskaat over.
- Roer het sausje door de andijvie.