Een spiegelei bakken

Een spiegelei bakken

Een spiegelei is een gebakken ei waarvan de dooier heel blijft.

Nodig
  • Eieren
  • Olie of boter
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  2. Breek één of meerdere eieren voorzichtig in de pan, waarbij je ervoor zorgt dat de dooier heel blijft.
  3. Mocht er een stukje schaal in het ei terecht komen, verwijder dit dan met een scherp mespuntje.
  4. Strooi een snufje zout en/of peper over het ei. Niet te veel, heel weinig.
  5. Laat het ei of de eieren zo’n 3 à 5 minuten op een laag vuur staan.
  6. Controleer vanaf 3 minuten elke 30 seconden of het eiwit goed is.
  7. Als het eiwit goed is haal je de pan van het vuur en is het spiegelei klaar.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021