INGREDIËNTEN:
- Boter
- Bloem
- Bouillon (van blokjes groentenbouillon)
- Peper
- Verse kruiden
BEREIDING:
- Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en voeg de bloem in één keer toe.
- Roer met een garde totdat de bloem is opgenomen door de boter en je geen klontjes meer ziet. Je hebt nu een ‘roux’.
- Kook de roux nog even door zodat ook de bloem gaar wordt (doe je dit niet dan krijgt je jus een lijmachtige structuur) en blus af met een scheutje bouillon.
- Blijf roeren met een garde en het mengsel begint vanzelf dikker te worden.
- Voeg wanneer er geen klontjes meer zijn nog een scheut bouillon toe en ga zo door tot je de gewenste smaak en dikte hebt.
- Breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper en verse kruiden.
NOG SIMPELER?
Wil je het nog simpeler hebben neem dan Maggi Jus Doseerbaar.
BEREIDING:
- Neem zo veel water als je jus wilt bereiden.
- Breng dit aan de kook.
- Voeg al roerend juspoeder toe tot de gewenste dikte.
- Laat de jus nog zachtjes 1 min. doorkoken.
- Voeg voor een dikkere jus extra juspoeder toe en laat even doorkoken.