Jus maken

Jus maken

INGREDIËNTEN:

  • Boter
  • Bloem
  • Bouillon (van blokjes groentenbouillon)
  • Peper
  • Verse kruiden

BEREIDING:

  • Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en voeg de bloem in één keer toe.
  • Roer met een garde totdat de bloem is opgenomen door de boter en je geen klontjes meer ziet. Je hebt nu een ‘roux’.
  • Kook de roux nog even door zodat ook de bloem gaar wordt (doe je dit niet dan krijgt je jus een lijmachtige structuur) en blus af met een scheutje bouillon.
  • Blijf roeren met een garde en het mengsel begint vanzelf dikker te worden.
  • Voeg wanneer er geen klontjes meer zijn nog een scheut bouillon toe en ga zo door tot je de gewenste smaak en dikte hebt.
  • Breng eventueel nog op smaak met versgemalen peper en verse kruiden.

NOG SIMPELER?

Wil je het nog simpeler hebben neem dan Maggi Jus Doseerbaar.

BEREIDING:
  • Neem zo veel water als je jus wilt bereiden.
  • Breng dit aan de kook.
  • Voeg al roerend juspoeder toe tot de gewenste dikte.
  • Laat de jus nog zachtjes 1 min. doorkoken.
  • Voeg voor een dikkere jus extra juspoeder toe en laat even doorkoken.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021