Hoe moet ik champignons schoonmaken?

Hoe moet ik champignons schoonmaken?

Was de champignons nooit onder de kraan maar borstel ze schoon met een zacht borsteltje. Er zijn speciale champignonborsteltjes te koop. Als je ze onder de kraan wast nemen ze vocht op, en dat is niet de bedoeling. Je kan ook met een schilmesje het buitenste velletje van de champignons afhalen in plaats van wassen.

Bewaar champignons in de koelkast afgedekt met plastic. Sluit ze niet volledig af maar houd een kleine opening zodat ze niet gaan schimmelen. Er zitten in het dekseltje van het doosje waarin je champignons koopt om die reden ook gaatjes.

Champignons zuigen zich tijdens het begin van het bakken vol met vocht en olie. Gebruik daarom maar een beetje olie of boter in de pan en ga deze niet extra toevoegen want even later laten ze het vocht weer los.

Er zijn 3 soorten champignons:

  • witte champignons: de algemene en meest bekende variant, meestal verkrijgbaar van fijn tot groot formaat
  • kastanje champignons: deze zijn bruin van kleur en hebben een iets nootachtige smaak.
  • portobellos: groot van formaat en bevatten vaak extra smaak, ideaal om te vullen. Hiervoor vind je een aantal lekkere recepten op De Receptenwaaier.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021