Hoe moet ik een cake of taart bewaren?

Hoe moet ik een cake of taart bewaren?

Heerlijk, je hebt cake gemaakt, lekker warm en vers uit de oven. Vaak is je cake grotendeels al op, voor hij überhaupt is afgekoeld. Heb je – in een zeldzaam geval – toch nog een stuk over, dan blijft ‘ie zo het allerlangst goed.

Zelfgemaakte cake bewaren

Wat je ook doet, zet je cake nooit in de koelkast. Door de lage temperatuur droogt de cake supersnel uit. Het aanrecht is de plek waar je een cake het best bewaard. Strak verwikkeld in vershoudfolie of zilverfolie houdt hij het hier één week vol.

Is plastic of folie niet je ding? Dan is een afsluitbare opbergdoos een duurzaam alternatief. Zorg in beide gevallen dat je cake goed is afgekoeld voor je hem opbergt. Hiermee kun je eventuele condensatie voorkomen. Er zijn speciale cakedozen te koop om je cake goed in te bewaren.

Cake invriezen

Wil je een cake echt langer bewaren dan kun je hem altijd nog invriezen. Wikkel hem wel goed in in plastic of folie voor hij de diepvries in gaat. Wanneer er geen vocht of lucht bij kan, blijft hij hier maar liefst drie maanden goed.

Gesneden taart

In de koelkast: Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten door zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten, dat is niet lekker.

In de vriezer:

Zo’n grote taart gemaakt dat hij niet op gaat? Je kunt de meeste taarten ook invriezen. Doe de taart in een taartdoos en doe hier een zak omheen. De taart blijft zo ongeveer 3 maanden goed. Ook losse taartbodems kun je goed invriezen. Bewaar ze in een afgesloten zak, dan blijft hij zo’n 4 maanden goed.

Taart met slagroom bewaren

Een slagroomtaart zorgt bij velen voor twijfel. Kun je die nu ook invriezen? De meningen hierover zijn verdeeld. De één zegt dat dit prima kan, de ander zegt van niet. Toch is het niet aan te raden om een verse slagroomtaart in te vriezen. De slagroom droogt uit in de vriezer en je taart wordt er niet lekkerder van. Slagroomtaarten kun je dus het best in de koelkast bewaren, maar eet deze wel binnen 2-3 dagen op.

Cake bewaardoos
Taart bewaardoos


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021