Hoe moet ik iets ‘au bain marie’ koken?

Hoe moet ik iets ‘au bain marie’ koken?

Au bain marie kom je vaak tegen in recepten waarbij je chocola moet smelten. Het is niet handig om chocola direct in een pannetje te doen en dan te smelten want dit werkt niet. Daarom moet je chocola die je moet smelten ‘au bain marie’ verwarmen.

Wat is Au-Bain-Marie?

Bij Au Bain Marie verwarm je ingrediënten in een hittebestendige kom die je boven een pan met zacht kokend water hebt geplaatst. Het kokende water (of eigenlijk: de stoom) in de pan zorgt ervoor dat de ingrediënten in je kom verwarmd worden maar niet warmer worden dan 100C. Daarbij gaat het verwarmen gecontroleerder dan direct op vuur.

Er zijn speciale au-bain-marie pannen die je het wel erg gemakkelijk maken, maar wanneer je deze niet veel zult gebruiken, volstaat een steelpan en hittebestendige kom ook. Ook zijn er speciale pannetjes die je op de rand van een bestaande pan kan hangen om hetzelfde effect te verkrijgen.

Au bain marie pan (pan met een inzetpan) een pannetje dat je over de rand van een bestaande pan kan hangen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021